Verkligheten

Sedan jag började åka åt rakt motsatt håll för att tjäna mitt uppehälle har mina bilfärder visserligen kortats ned. I gengäld har de blivit mycket mer adrenalinfyllda.

Vägen mot Södertälje bjuder på en hel del spännande omkörningar, zig zag-åkning och hastiga inbromsningar. Nu har samma bil två gånger på en vecka utan förvarning dykt upp i backspelegn, blinkat med hel- och extraljus och tvingat mig och andra att kasta oss åt höger. Första gången blev jag allvarligt rädd. Jag segar inte runt i 90 på 100-sträckor i ytterfil utan håller mig strax under gränsen för vad som innebär indraget kk. Men jag håller avstånd och kör i mitt tycke förnuftigt och säkert. Den här blådåren i en stor svart asiatisk (tror jag) pick upp med silverstänger kör alltså om och förbi de som ligger på gränsen själva för det tillåtna….Två gånger har jag slagit numret till polisen men avstått pga bristande ork och vetskapen om att inget kommer göras.

Vårdslöshet som denna kan innebära att ett barn eller två mister livet på väg till skolan eller dagis. Jag brukar ofta tänka så…se konsekvenserna av olika handlingar och beslut och koppla det till det lila livet. Jag har lagt halva reg.numret på minnet POH. Om han inte hade kört så snabbt och skrämt mig så hade jag haft de tre sista siffrorna med…..jag har ingen förhoppning om att vederbörande läser en supersmart och intressant blogg som min men OM du råkar göra det kommer här en kort information. Civila poliser kan ta ditt körkort. Även om de bara skjutsar sin fru till hennes jobb….och förr eller senare retar du upp någon tillräckligt för att det där samtalet kommer slås, då kommer du få stora problem att ta dig snabbt till jobbet. Du kanske till och med blir AV med jobbet om det innefattar att du använder bil. Så var lite försiktig va?

Sen, en övergripande trafikspaning. Tror ni att kriminella tar bussen? Tror ni att de fraktar illegala vapen på pendeltåget?

Svaret är NEJ. Grovt kriminella med liten respekt för andras väl och ve åker BIL. Och min spaning är att de kör för fort. Inte så fort som herrn här ovanför för då ökar risken markant att de faktiskt bli tagna av trafikpolisen. Men icke desto mindre är det så att trafikpolisen kan göra en stor insats i kampen mot grov kriminalitet. Och jag saknar trafikpoliser numera. Har NI sett några på sistone?

Minskade resurser till polisen (så tolkar jag det när kriminaliteten och olösta brott eskalerar) påverkar oss mer än vi tror. Det sprider en oro och jag tycker att klimatet i trafiken hårdnat betydligt de senaste åren. Det är lite vilda västern. Bara en sådan sak som att köra i 70 på en 50-väg, det kan verka fånigt men då stör man alla som bor där. Så enkelt är det. Du kan också råka köra på någon, slira av en oplogad väg eller i min kommun, krocka med ett vildsvin.

Om jag får önska mig en sak för 2018 är det fler trafikpoliser, gärna längs med vägen från Slagsta till Södertälje, innan avfarten till Tom Tit.

Avslutningsvis vill jag bara kommentera Gudrun. Hon tycker vi ska sluta med militarism och lägga pengarna på kvinnokampen. Hon finner stöd för att detta är vägen framåt i hashtagarna……på allvar?!?

Jag tänker att medan vi tjafsar om ett tredje kön och vem som ska vara hemma hur många dagar med vems barn oberoende av DNA-koppling eller stjärnfamiljssammansättnig så kan det hända att en stormakt med aptit på världen kommer och äter upp oss. Inte för att de är intresserade av vårt kulturella arv eller gruvorna utan för att vi ligger strategiskt bra som transithall vidare ut i världen (Europa, USA)……Glufs liksom. G pratar om att alla konflikter i världen (och alla 40 miljoner på flykt undan dem) som om allt bara beror på att män är överordnade kvinnor i dessa länder alternativt att de blivit anfallna av främmande makt. Mitt intryck är att de flesta konflikthärdarna i världen handlar om inbördes strider mot olika religioner, klaner och att det enda land som tydligt angripit ett annat och ockuperat det är Sovjet…ooops jag menar Ryssland. Vår demokratiska granne i öst…de som övar angrepp på Gotland….och lägger sig i andra länders valrörelser osv osv. Ukraina,  ligger det för nära för att vi ska bry oss ordentligt?

Sen en bra sak. Vår kommun har bestämt sig för att behandla alla lika (tills vidare) och Silviastiftelsens hus har nu inget bygglov. Man kan alltså inte snacka med M-toppen i kommunen för att få sin vilja igenom, det är bra. Han som protesterade mest i byggnadsnämnden fick visserligen gå (även han M kan tilläggas så ni inte tror att det är en blockpolitikfråga)….han hade gjort motstånd mot bygget. Jag hoppas han ansluter sig till Ö-partiet här ute för det tänker jag. Jag gillar folk som vågar vara ärliga och obekväma.

Nu är jag trött, jag vet att jag gör svepande beskrivningar av läget i världen men min känsla är min känsla. Jag orkar inte sätta mig in i alla världens konflikter, det blir en omöjlig uppgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *