Marsellian kort och mycket gott

 

I hamnen sista kvällen innan hemfärd. Liknar mitt favorithus i Södertälje faktiskt och ska ha en bra restaurang i bottenplanet. Notera Jolly Rogerflaggen i topp!

Vi tröttnade hör och häpna på franska vischan och drog iväg söder ut. Egentligen var det så att jag tänkte dra norröver(!?) men min mor talade mig ur det (och maken). Jag låg nämligen sömnlös en natt efter sex dagar med huvudvärk och funderade på hur man kunde göra livet enklare…och kom på att om man nu hade en hyrbil där man faktiskt KAN sova i så ska man utnyttja detta faktum och åka till Eurodisney med barnen i två dagar…..meeen det tyckte alla andra (inte barnen som aldrig fick veta) var galenskap. Istället föreslog min mor att vi skulle besöka hennes kusin med fru som bor i Marsellian och se kusten här och ta salta bad….hon lovade att subventionera hotellet bara vi lovade att inte utsätta oss (min rygg framförallt tolkade jag det som) för att sova i en bil två nätter på en parkering (vilket jag gärna hade gjort själv pga noll självbevarelsedrift men stor äventyrslusta).

Här kvällspromenad efter maten. Barnen nästan slogs om att hålla i Jackies koppel.

Vi kollade på nätet, ett chambre d´hôte fanns ledigt med två rum….kopparbadkar och Carpe diemsängar. Vi bokade omedelbart och skickade en vänförfrågan till släktingen på FB som jag sett sist för 22-år sedan…vi fick omedelbart svar att vi var välkomna och att vi bokat en riktig pärla!

Orginalgolv, kan ni tänka er!?! Så modernt, jag vill ha samma hemma ju!

Så vi tog oss bort från huset packade en matsäck (som VI glömde på köksgolvet) och drog iväg. Egentligen ska man inte tipsa om bra ställen att resa till för då kan det hända att det blir en vallfärd dit och stället förstörs men jag litar på er, ni kommer inte göra om allt till ett lyxigt ställe med bara svenska köttbullar, här dricker man Noilly prat, äter skaldjur och håller en jävligt låg profil. Så gör iallafall folket här. Och jag ÄLSKAR Marsellian! Hamnen, stränderna, staden, dörrarna, förfallet, upprustningarna och de trånga gränderna. Det kan höra till saken att sällskapet, vädret och ”hotellet” varit utmärkt också. Det visade sig att en svensk vid namn Janne Larsson som seglat jorden runt i en båt som heter Albatross äger stället och att Jesper, (båda från Skåne) lagar finlirsmaten här.

Förrätt på rökt lax (som de gör på innergården)

Varmrätt, torsk mm….

Jordgubbssoppa, glasspannacotta, vaniljglass, saltlakritsmaräng och ja, bara godsaker!

Marsellianaise, en ny drink för mig. Noilly prat görs här och den bärnstensfärgade och röda kommer aldrig härifrån, säljs slut på plats. Det är den James Bond har i sin skakade, ej rörda drink…Sen bara champagne såklart, SÅKLART!

Maken satt fint placerad mellan en utskjutande sten och en lampa. Men det var mest servisen som stördes av detta inredningsgrepp.

Barnen tog tvårättersmenyn och åt alla mat! Det är bra poäng, white guide kids ger full pott där!

Vår de luxe svit heter så.

Jag hann aldrig bada i karet tyvärr, det får bli nästa år!

Samma handfat som i förra huset, det är bra fint!

Allvarlig snäcknojja utbröt på stranden!

Frukost ingick!

Här är placet!

Mmm en hel kasse full första dagen…

Jag mot vackraste väggen i mammas klänning från 1975.

Skagenmåleri och klingande skånska möter en här!

Tydligen ett av de äldsta husen i stan…Marsellian…rimmar bra.

Nu ska jag inte skriva mer, trots att den supersnabba och kostnadsfria WiFin är underbart olik den vi har i Le Lac utan för att jag vill se en ny serie med maken i lyxsängen och sen sova gott! Och JA, huvudvärken försvann bara jag kom hit, jag tror det har att göra med att jag slipper oroa mig för saker här. Mat köps, sanden och snäckorna håller barnen i schack och det är väldigt lite folk på stranden. Jo en sak till….MEDELHAVET och att få simma rakt ut, det är det härligaste som finns. Ensamsimmaren, det är jag det!

Over and out for today, det kommer mer från den här resan senare.

 

Här kan ni se mer om det fantastiska stället där vi bodde! Rue Galilee

Vabbis

Brunnsvikens svenska äpplen för 49kr/kg. Här Lobo som doftar så otroligt härligt. Jag köpte Åkeröträd där sist. Spaljerat såklat, det är min nya grej!

Jag var hemma idag med minstingen. Vi är alla lite oroliga i magen men hon är värst. När jag ringde dagis sa de att de just satte upp lapp på dörren och det avgjorde liksom saken. Jag har varit så fruktansvärt trött sista veckorna. Så där så att jag somnar när jag lägger mig för att vila på lunchen på britsen i rummet…det mina vänner har bara hänt på jourtid tidigare.

Jag hade satt i sinnet att rensa köket idag, vi ska ha lite glöggmingel snart och jag har inget hopp om att något ska gå av sig själv och orkar inte göra allt kvällen innan så jag betar av rum för rum…köket blev klart och alla återvinningsgrejer fann sin väg till sopstationen. Sen planterade jag en multihyacint i Evas underbara kruka ihop med mossa jag köpt tidigare. Så nu har jag en kruka hyacinter och en amaryllis på g. Och såklart julgransgardinen som aldrig togs ned….

Jag vet, det är mycket nu men jag tror att det som får bägaren att rinna över är att jag ALDRIG får sova en enda natt ostört. Är det inte Edgar som kommer (och det gör han varje natt numer) så är det Tylla ELLER så är det någon av de äldre som plötsligt känner sig ensamma hemma hos sin pappa halv två på natten och tycker att det är en bra idé att ringa och väcka mig två mil bort….Men, Tylla var hemma och sen Inez, hon mådde inte helt hundra och hade bara en lektion idag så hon valde att vara med oss. Det gjorde att jag kunde fixa klart lite saker här hemma som jag försökt lura på maken att göra (needless to say då är det bästa att jag gör allt själv om jag verkligen vill ha det gjort) och nu är det KLART!

Här är hönsgården. Jag lastade vindskyddet/väggen med samma som räcket på balkongen. Det ska höra ihop! Dessutom var det byggt av resterna från grannens fasad så vissa var brunlaserade, det blev inte så snyggt….Ser nu det röda röret som ligger? Det är kvar från husbygget. Kände att det kunde vara lite kul för hönsen att springa in i…de verkar gilla det. Under taket ska jag sen ha ett sandbad, vilken månad som helst nu….

 

Jag tog en sista runda till Plantagen för att se om det fanns något kvar på REAN som jag ”behövde” och hör och häpna det fanns det! Ett spaljerat plommonträd och tre krypbenved. 70% av ordinarie pris, det är inte illa. Och min spaning är där att de större handelsträdgårdarna har bästa reorna, kanske inte nödvändigt bästa växterna men jag chansar. Gustavshill och Brunnsviken går inte under 50% än men Blomsterlandet har reta ut på 70. Inget kvar knappt på det sistnämnda stället men Plantagen hade en del fruktträd i Bromma. Kan vara värt en tur….lökar för halva priset också!

I helgen köpte jag röd grönkål, cyklamen och röd alunrot. Jag kopierade Sumpans torg lite. Det grå flyttade jag från rabatten, har glömt vad den heter men den sprider sig något helt otroligt!

Två blad skymde de mindre växterna så de fick bli hönsmat!

Det börjar ta sig faktiskt. På framsidan av huset, alltså det som andra ser och som ligger mot vägen har vi ingen direkt plan. Jag sätter ned olika marktäckare jag hittar, blodfläder och större saker för att fylla ut. Huset framför är så fult och det sk staketet så erbarmligt fult att vi bara vill gömma oss. Utan att ta bort utsikten då….

Extra allt. Det blev lite kallt till slut och då åkte fuskpälsvästen på också. Den fick hon av bonusfarmor i julklapp. Hon köpte den på NK men Tylla har varit skeptisk fram tills nu.

Här bilder från idag. Jag sågade, målade, grävde, städade och tvättade….inte ett enda fånigt klipp på Youtube hann jag med maken. INTE ETT ENDA! Men jag lyssnade på P1 och häpnar återigen över hur public service verkar vara en så usel arbetsplats. Och jag tycker verkligen att det är i allmänhetens intresse vem som förgripit sig på andra under flera år i SR och på Svt. Därtill Dramaten och övriga stats- och skattefinansierade verksamheter. Jag ser fram emot en detaljerad lista över idioter som ska få skämmas, men de gör de aldrig, de är för skruvade för det. De bara ångrar att de blev upptäckta. Så nu fick jag det sagt. Vad TV4 anbelangar är det privat så jag har inga synpunkter där. Men övriga borde genomgå ett reningsbad helt klart. NU bilder från idag.

Det blåste som attan men Tylla skulle bestämt ut och sparka. Det var väl ok, nära toaletten ändå…På sig har hon jackan från Molo som jag köpte för två år sedan för jag älskar mönstret. Nu först kan hon ha den.

Jag kallar det för Edgars hallongrotta. Han älskar hallon och till våren ska jag flytta en massa vilda hallon från andra sidan tomten hit och några andra som jag bara tryckt ned lite här och var vid förra rean. det var innan jag hade bestämt mig hur jag ville ha det. Jag har köpt en av varje sort jag hittat. Gula, tidiga, sena och syliga. Jag ser framför mig en låååång hallonsäsong.

 

Jag fick sitta på det blöta taket och såga med fogsvansen till slut. Alla makens batterier är slutkörda. Men det gick bra det med. Det blev rakt ändå. Och svart!

Jag är lite kär i den här lilla plätten av vår tomt. Hönshus, hönsgård, fruktträd, en liten mur och STORA planer. Jag trivs redan!

När jag är hemma och utomhus får hönsen gå fritt. De gillar att gräva ner sig i jorden då. De syns knappt när de gör det.

Så, nu har jag persika, äpple, päron, plommon, fikon och lite till på min lilla odlingsplätt. Maken märkte att ett träd hade tillkommit…lite oväntat men nu SKA jag inte köpa mer växter, snön måste ju komma snart eller???? Men alla ni som vill ha ett stort träd men tvekat pga priset, slå till NU! Persikan Frost är på allvar det godaste som finns!!!

Bestseller

Märklig start på november, full sol och bara två gånger hittills har jag behövt skrapa bilrutorna. Mitt hus, jag älskar verkligen det. Här från bästa sidan.

God morgon!

Eller???

Jag har på allvar börjat ge upp hoppet om sömnen. Inte en enda natt utan en liten unge som kryper in hos mig….

Innan frukost hade jag på lördagen planterat två humleplantor jag fyndat och sex äppelkärnor….

Humlen ska klättra på hönsnätet är det tänkt…kanske jag ska starta ett mikrobryggeri också…?;)

Edgar väcker mig. Jag försöker då förgäves få honom att somna om genom att vara blickstilla och lägga armen lugnande om honom. Det har kanske funkat en gång av 1000 (nu går det upp för mig att kanske en ändring av strategi vore bra?). Jag kan sällan somna om men tänker att om bara han somnar så kan jag få en lugn morgon. Oftast upptäcker jag då att jag är olidligt kissnödig och måste upp på toa. Då tänker jag att kanske det är därför han inte somnar om. Och så går vi tillsammans. Jag går i mörkret för jag VET ju saker, som att ljus väcker en….men han blir rädd och tänder såklart. Imorse höll jag handen för ögonen för det skar i hjärnan, jag nästan skrek av ljuset. Han pratar alltid med hög stämma, jag hyssjade utan framgång och sen fick jag till slut ned honom i hans säng med min telefon och han LÅÅÅÅÅÅVADE att ligga kvar där om han bara fick ”boy”.

Jag gick in till mitt sovrum, kopplarde på mig TENSapparaten, fumlade lite på väg till köket och släppte den i vad jag trodde var fickan på morgonrocken. Det var FEL. Den klonkade rakt på min tå. AJ!

Så här brukar min helgmorgnar börja.

Sen gjorde jag O´Boy och fyllde kaffefiltret med samma…..jisses. Jag behöver semester. Sen satte jag mig för att skriva på min kommande bestseller, det måste ju bli så. Hybris, det är bra grejer det. Jag blir lite lugn och vaknar långsamt av att skriva och bit för bit väcka hjärnan. Lite perspektiv får jag också av att skriva av mig allt knasigt här hemma…Vi får se om och när det blir något.

Plötsligt en annaons för att hämta en gratis soffa av Claesson Koivisto och Rune….Pebbles heter den. Deras katt hade gått bananas på den så den behöver kläs om men DET är ju mitt andra namn…omkläderskan, hon som lappar, lagar, samlar på hög och hoardar. Lyckligtvis kom min mest klimatsmarta dotter förbi och såg fåtöljen jag köpte förra helgen och bad att få den omklädd i julklapp….ni ser, det ÄR smart och ekonomiskt att slå till på fynd! Så slapp jag våndan av at välja tyg också. Hon vill klä den i buteljgrön sammet! OCH håll i er nu, hon vill att vi gör det IHOP!!! Jag vinner, jag har lyckats. Hon kommer bli min avbild, so happy!!!! (Hon kom iklädd min yllekappa från 1987 också som Pia Wallén designat och jag fick i present av min far!)

Edgar gillar matlagning säger han…jag vet inte om detta räknas in där. minimarshmallows i chokladpulver och vatten….och sen skjuts in i ugnen.

Igår lyckades jag och maken med att beta av HELA listan med måsten OCH hämta hem en designersoffa med släp innan middagen…inte illa. De bilderna skulle jag lagt ut igår men jag var för trött. Helgerna är verkligen helt smockfulla med måsten, någon egentlig vila finns inte direkt…..

På min lista över saker att göra i helgen stod att städa Frank och Tyllas rum…..long overdue….

Von oben….

Detta kanske ser beskedligt ut men jag kan lova att det är farligt när man tror att en dörr ska gå att öppna helt men det ligger en vattenkanon bakom så dörren slår tillbaka….och INGEN spelar gitarr här hemma. trots detta har vi tre stycken för alla TROR att de spelar gitarr eller när en dröm om det. Att gå på kurser…..nooooooo vi jobbar inte så här.

Ni ser att det finns en tanke här, vi har en bokhylla och korgar…

Ibland gråter jag lite inombords över det faktum att mina intentioner om att härligt och fantasifullt barnrum slutar i totalt kaos…men barn verkar gilla detta……

Eller…..så är det genetiskt….? Om ni undrar vad det är där på golvet så är det en batteriladdare…makens. Vad påsen gör under sängen vet jag inte, som sagt, makens.

Jag har försökt förklara det positiva med att hålla ordning i sitt hem, sina fickor, i väskan, bilen och på arbetsplatsen. det sparar tid och hjärnceller. Bild av Louise Winblad ur min bok Innan väggen.

Ni har kanske snappat upp att jag klagar på kommunen ang buller här där vi bor? Iallafall så har jag tagit tag i den saken och börjat dela ut lappar i brevlådor där jag antar att de har samma problem. Igår tog jag med grannen, hennes barn och Tylla i bilen för att dela ut ett gäng nya lappar. Efter det belönade vi oss med att åka till Gustavshill för att köpa rea-väster till våra trädgårdar. Jag såg det där spaljerade päronträdet som jag förälskade mig i i början av sommaren…och vet ni vad? det var halva priset på det nu!!! Det är lika högt som jag och nästan lika brett. Maken sa ”du får bestämma” och då gjorde jag det! Idag, söndag hämtar jag det, jag ska bara fundera ut var 17 det ska stå. Jag får ju inte plantera något vid husfasaden….då är man tydligen galen enligt maken…..

Men VA!?! Mitt träd! Lilla söta trädet, jag älskar dig!!! Och det man förlorar på träden tar man igen på sofforna….typ.

Inkonsekvens. Jag vet att jag predikar att inget som ej går att äta ska finnas i min trädgård….ändå så köper jag en del perenner och lökar bara för att piffa lite här hemma. Och jag kan ju försvara mig med att råddjuren faktiskt brukar äta upp de flesta av mina tulpanlökar…men även detta var det halva priset på.

Största problemet med vår tomt är att det är ett BERG och det är fruktansvärt svårt att gräva. Man hittar en del ”hål” där man kan komma ner men egentligen borde vi bara ösa ut fyra lastbilsflak med jord över allt. Eller terrassera men vi fick INTE under några omständigheter höja marken…..kommunen var MYCKET tydlig där. Ganska intressant med tanke på att folk omkring bygger pirer och stränder lite hur som helst i de dyrare områdena.

Plötsligt händer det

IMG_8935

Att få förverkliga en dröm är inte alla förunnat. Jag är såååå himla bestämd med vad jag vill. Det har de som läst inredningsboggen fått bli varse men nu är det snart klart och jag älskar det . På allvar, jag blir lyckliga bara av att se det! trots att jag höll på att skära av mig fingertoppen när jag torkade av stekhällen där tidigare idag. Hur är det möjligt att tillverka något så vasst som ska torkas dagligen? Hoppas inte kommunen anmärker på det för det är sannolikt farligare än alla knivarna som jag nu tvingas låsa in…. Det är ek, granit, kakel och ser ni? En GULDSOCKEL, nästan lite porrigt va? Men all in är min grej nu. ALL IN!

Vi var vid huset större delen av dagen idag. Det var egentligen tänkt att maken skulle måla och fixa golven ihop med äldsta dottern där medan jag passade de små. Men plötsligt kom vi på at vi skulle åka allihopa. Det blev succé! Killarna försvann till engranne. Grannen åkte iväg, de gick vidare till nästa pojke, de kom förbi hos oss, fick en festis och så höll det på. Äkta villaidyll. Så som det var när jag var liten. Så otroligt härligt och sen sol på det. Jag tror att vi kommer ha väldigt kul på den där adressen, det bara kryllar av härliga människor, både med och utan barn, medelålders, pensionärer och yngre familjer. Precis så som när jag var liten och man jonnade runt kvarteret. Jag tänkte omedelbart att jag alltid ska se till att ha glasspinnar i frysen, och en fikabröd hemma. Så vi kan leva det där härliga slappa och spontana livet som jag saknat så.

IMG_8968

Han är en apa säger han och trycker in en kvarts vattenmelon i fejset. Sannerligen!

Det var ju sol också. Underbar sol som faktiskt biter lite i skinnet nu, eller är det champagnen jag känner av. För ja, jag dricker champagne. Dyr, torr och gratis är den också. Min redaktör kom med den och ska man lyfta en söndagskväll som trots allt innehåller måndagsångest, då funkar skumpa perfekt! Tack J, jag tänker på dig när jag sippar här.

Jag är lycklig. Jag har fått till ett kick ass hus, det har tagit sin tid och många tårar men när jag ser det där köket då vet jag att det var värt det. Bonusen är läget och grannarna, helt ovärderligt faktiskt!! Och till alla gamla grannar som jag saknar, om några veckor vill jag att ni tar er ut på ön, jag älskar spontana besök och vill ni ha champagne trots bil, då delar vi säng!! OK!?!

IMG_8949

Fyra av sex barn var med idag. En facetimeade jag med och en är i Paris och har det bra den lilla lyxbruttan. Hon är utbytesstudent, en tradition vi har här. Jag älskar traditioner! Jord överallt som ni ser…hur 17 ska vi få till en trädgård???

IMG_8962

Men jag älskar färgen på aluminiumet. turkost! Min nya favoritfärg. Ser ni väggen? Förhatlig vävtapet. Jag hatar vävtapet och har bott så här i snart 11 månader. Jag har stått ut bara för att jag vet att det snart blir helt annorlunda. Jag ska få duscha utan att känna mögeldoft någonsin mer!

Skål!

Kaosbloggare med stil, eller ostil kanske mer….

 

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 11.43.06

Jag var inne på statistiksidan för förra bloggen. Ganska intressant att se vad som är mest läst. Och att det fortfarande tickar på…att människor hittar dit och läser vidare på nya bloggen. Väldigt roligt. Några av mina favoritinlägg ligger högt, och så klart de som innehåller förmodat snusk…;)

Barnuppfostran och smartphones

IMG_1806


En lysande placering av motorsågskedja, non?

Halli hallå!!!

Jag har idag den stora glädjen att meddela att jag snart har ännu ett nytt arbete! Woooohooooo, självförtroendet är på topp, arbetslusten infinner sig och jag känner mig som BATMAN! Allt är möjligt.

Idag skulle jag redigera boken jag pillat med ett tag men dragit mig för. Hjärndimmor….man blir blind för det man skriver, man dödar sina älsklingar och hoppas att allt ska bli bra till slut. Hela dagen var tänkt att ägnas åt detta. Eller, jag skulle renskriva och förbereda mig lite inför en ”föreläsning” på dagis om magsjuka….och storhandla….och förbereda maten. Ni fattar, häcken full. Träna skulle jag visst hinna med också men det får bli senare.

På väg mot butiken lyssnade jag i vanlig ordning på radion. jag älskar radio. Men plötsligt dök en mamma med barnvagn upp….hennes kanske ettårige unge satt och stirrade mot mammans ansikte. mamman stirrade på sin telefon som var hopkopplad med ett par stora hörlurar…..

Jag gav mig lite in i debatten om amning/BB/smartphones häromdagen. fast man inte borde. Jag tycker inte om att uppfostra andra riktigt, om jag inte VET att jag har vetenskap och beprövad erfarenhet på min sida. Och jag släppte liksom bollen där mitt i amningsträsket. men den där mamman alltså idag, i Bromma, hon såg inte sitt barn…..

Jag fick lust att fota henne faktiskt för det såg så himla illa ut. En liten liten unge som stirrade på mamman som fingrade på ”fånen” för att få en annan bild eller ett annat ljud i skallen än vad hennes unge hade. SORGLIGT!

 

IMG_1795

För två dagar sedan fanns där bara en markatta, idag ett HUS!!!!! Prefab ftw. De får säkert fuktskador sa maken…;)

 

IMG_1797

Så här ser det ut hos oss……grunden, grunden, grunden….puh.

 

IMG_1798

Och sen den där ugnen som någon flyttar runt hela tiden. Använder de den som torkskåp för arbetskläder eller????

 

Jag står liksom med ett ben i varje era här känner jag. Jag fick min första telefon (old school utan skärm) när jag var 30. Då hade jag redan två barn och en telefon med skärm har jag väl kanske bara haft fyra år? Vet ej. Men jag kan verkligen se skillnad på hur föräldrar beter sig på promenader numera. Man är bortkopplad på något vis. Jag känner ju själv hur jag sugs in i telefonen ibland när barnen är runt mig och hur de måste ropa högre och oftare för att få uppmärksamhet. Själva har de inga telefoner att gömma sig i. Vissa har väl iPads…..

Och jag VET att detta är minerad terräng och att jag väl får höra att jag är en moraliserande bakåtsträvande stakärring som ska låta bli att ha åsikter om saker och ting. Sure, men jag mailade Hugo Lgercrantz….Professor Emeritus i pediatrik. jag tänkte att blir det en ”shitstorm” då ska jag slå tillbaka. För det finns vetenskap om hur ett barn utvecklas och jag kan ge mig attan på att något kommer ändras av vårt sätt att hantera våra telefoner i förhållande till barnen. Saker går nämligen att mäta. Och har jag fel. Då kan kritikerna skriva till mig om 15-20 år när vi vet resultatet av detta.

Nu håller jag andan och inväntar bajsstormen (men jag har varnat, jag ska ta reda på hur det EGENTLIGEN ligger till;))

FullSizeRender

I affären, då jag mailade professorn, ringde först maken två gånger i snabb takt. Jag avböjde hans samtal för det bröt mitt mailande. Då börjar en dotter ringa…jag avböjde tre gånger, tills jag mailat klart. Jag ringde då upp först dottern och frågade vad hon ville. -Öööh luncha? Jag förklarade det opassande i att ringa upprepade gånger till någon i snabb följd och sedan då jag första gången ringde tillbaka inte svara….Och fortsatte med att säga att om man vill luncha med mig är det en god idé att vara ute mer än tio minuter innan själva lunchen för att få till det. Jag lovade komma förbi om jag hann, efter att jag handlat klart. Sedan ringde jag maken. Jag hade redan innan talat om för honom att han glömt sin ”bricka” hemma och erbjudit mig att komma med den till hans arbetsplats. han avböjde då. Nu när jag står mitt i ett mail i en butik för att förbereda inför hans ”ensamkväll” med barnen visar det sig att han ändå måste ha ”brickan” varför jag lovar komma över med den. Jag fick ALLT gjort idag, OCH hann med att blogga. Fy fan vad jag är bra, ostoppbar, typ. Duktiga flickan är back on track. Ni kan förvänta er mycket långa och täta blogginlägg framöver….zzzzzzzzzz. Vi dricker lyxmust ikväll när jag kommer hem. Det är okänd smak. Så spännande!!!!

 

 

 

Dag två

IMG_1331

Igår var det dag två. Idag är det dag tre i denna glömda middagstallriks liv. Jag vet att maken läser högst sporadiskt. Jag antar att tallriken försvinner då han börjar läsa alternativt när en ny livsform uppstår. Men jag tänker INTE plocka undan den. Den ska stå där för att påminna MIG om att jag minsann är perfekt!

 

Jag var som sagt med min sexåring igår i skolan. Det var en övning i tålamod och pedagogiskt tänkande kan jag lova. Vid ett tillfälle skulle jag, sonen och två andra barn spela Finns i sjön. Det spelet var det länge sedan jag spelade men jag fattar snabbt. Barnen kan lära dig fick jag höra….Efter några vändor stod det emellertid klart för mig att en av spelarna inte visste skillnad på vissa snarlika siffror ( 6 och 9) samt hade diffusa kunskaper i spelreglerna (som att man måste ha det kort man frågar efter till exempel) och inte heller kunde skilja på kund, dam och knekt. Jag gjorde mitt allra bästa för att förklara, förklara mer ingående och slutligen komma på att man måste visa upp det kort man samlade på för de övriga spelarna. Jag kunde däremot inte avstå från att vinna. Eller, jag och en tjej till vann ihop. Vi fick lika många stick. Min son trodde han vann, han fick nämligen också några stick och även det barn som inte var så insatt visade sig till slut få ett stick…det låg på hans stol.

Detta var för mig en sann övning i självkontroll och gav en ganska så bra insyn i hur min sons vardag kan te sig. Upplägg för konflikt och förvirring synes stor.

Det var på det hela taget en trivsam dag även om min son ”ballade ur” två gånger då han inte fick gunga längre än övriga barn som jag puttade på och heller inte fick varmkorv till mellis som någon i något ogenomtänkt uttalande sagt. Stor besvikelse där som ledde till att vi fick äta varmkorv till middag.

En hjärtskärande detalj var när en pojke sträckte upp armen för att fråga en av fröknarna hur man gör för att få med sig en av sina föräldrar till skolan….Då kände jag att kanske min närvaro gjorde andra barn ledsna och avundsjuka…

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta med barn, dock inte utan mycket kraftigare resurser. Fyra personal på kanske 40 barn eller fler, det tycker jag är för lite för att hålla riktigt hög standard. (Detta ska inte tolkas som kritik mot personalen, de gjorde ett strålande jobb måste jag säga men jag tänker på alla saker som kan gå snett, olyckor som kan hända och som sagt stressen av att ha så många barn huller om buller i en ny miljö).

Jag ska nog försöka åka dit lite senare på året också, för han verkade gilla att ha mig där.

 

IMG_1330

Han ville ha korv. Men jag valde bort grillkorven för den innehöll 30% kött och sen stod det bindväv från djur. Det verkade avtändande på mig. Och jag VET att det inte ska vara kötthalt allena som avgör vilken korv man köper, utan smaken (och såklart hur den är gjord. Då menar jag etiskt, eko osv.) Men bindväv….nej det ligger inte högst upp på min lista av näring. Wienerkorven blev för lång för ungen och fick klippas ned i önskad längd. Men vad gör man? Man gör som barnet (dvs kejsaren av det lilla huset på fairway) vill och korv friseras. Ser ni hur trångt vi har? Två soffor i olika vinklar och det fina IKEAskåpet inklämt mellan. JAG LÄNGTAR EFTER MITT NYA HUS SÅ JAG NÄSTAN DÖÖÖÖÖÖR! Versaler, versaler versaler som Gertrude Stein skulle ha skrivit.

Oj oj oj!

IMG_1282

Utsikten idag. Jag står 28m över havet….inte Mount Everest direkt men ganska maffigt är det att se hösten så här.

Ledig dag….Jo förvisso utan lönarbete men knappast ledig. Jag har idag ägnat säkert fyra timmar åt pappersarbete. Dessförinnan var det tvätt, städ och annat som man måste göra när man bor trångt och vill kunna ta sig fram i den korridor som man kallar sitt hem. Sista stunden av dagen skulle jag ägna åt mitt bokprojekt och då pös liksom energin ut. Jag vet ju vad jag SKA göra men saker omkring stör hela tiden. Jag skulle verkligen vilja dra iväg en vecka helt solo för att få ihop den sista slutklämmen. Jag vet att jag har den i mig, den bara slinker undan hela tiden. Och ju mer jag retar mig på detta desto jobbigare blir det. Då är bloggen så mycket enklare. Då skriver jag rakt ut bara. Underbart skönt!

 

Massa jobb sökta som sagt, noll respons so far….bara det är stressande. Nu iallafall rent hemma.

 

Jag har inte skrivit om huset på ett tag, det beror till stor del på att vi står och stampar lite. Inte bokstavligt men att mura tar längre tid än man kan tro. Sen är de ju bara två stycken också. Lite nedslående har också budgeten utvecklats. Vi hotar nu att totalt spräcka budgeten. Delvis pga ett missförstånd/missar/manövrar som kanske hade kunnat undvikas om vi vetat vad vi håller på med. Men vi har litat på andra och än så länge har nog det kostat iallafall två hundra TUSEN kronor mer än vi beräknat. Tough shit men vi ska ju bo där ett tag och den där bubblan alla snackar om den tror jag inte på. För så länge det finns folk som behöver någonstans att bo kommer priserna stiga. Och vem tänker på räntebidrag? Jag visste inte ens att de fanns!!! Jag bara betalar och betalar och försöker förtvivlat få ett jobb med lite löneutveckling så jag någon gång kan bli skuldfri (det kommer ta 2000 år!).

 

Och nej, jag har inte målat några naglar även om jag igår var hos sjukgymnasten (from hell) och visade upp mina skavda tånaglar till mitt eget förtret men hans totala ointresse. Jag är förvånad över att jag ens kan röra mig idag. Vilka jäkla övningar man kan hitta på. Jag trodde jag skulle behöva hjälm!

 

Skärmavbild 2015-10-20 kl. 14.02.11

Jag är lite av en kicksökare. Jag vill veta om fler kommer till bloggen. Nu ska ju bloggportalen lägga ner…istället följer jag Tailsweep…det ser ju fint ut tycker jag!!!

Nu hämta barn, kasta skräp och sen kväll med maken. Mycket trevligt, jag gillar kväll med maken. Vi ska se något på nån streamingtjänst tror jag. Något med någon amerikansk kort men snygg man…..

Oktober

IMG_0372

Ibland finns det vackra saker så nära att man inte ens ser dem…

 

Vi har inte gjort många knop idag. Jag har gjort sällsynt få. Vi försöker verkligen varva ner på helgerna. Men barnen…de varvar liksom upp. Vi delar upp oss i olika ”lag” för att inte det ska bråkas så mycket. tråkigt för det betyder att jag och maken faktiskt knappt ses. Frank fick för sig att lära sig spela golf (!). Han hade en boll och en järnsjua för dam. Den enda bollen försvann rätt snabbt och jag beslöt att han, jag och Edgar skulle ta en hink och gå för att leta upp lite ”Floridabollar”. Dvs bollar som mindre golfkunniga skickar iväg åt helvette kan man säga, det är där vi BOR. Jag tog ett stadigt tag i pojkarna och stegade beslutsamt över allén. Vi gick in i skogskanten, där vi annars plockar kantareller och rätt snabbt hittade vi inte mindre än 11 bollar av varierande kvalitet.

På väg tillbaka var det lite spretigt, edgar hade två bollar i händerna och ville snabbt hem, Frank drog benen efter sig och ville stanna kvar. Jag fick lätt panik, jag ska ju hålla ihop truppen. Två bilar kom snabbt från motsatta håll. Frank spatserar bakom och lille lustige pojken vandrar rakt ut i vägen och skickar iväg båda bollarna mot huset i en centrifugal rörelse och missade en svart Golf (lustigt va!?!) med ca tre centimeter. Jag skrek högt och förbannade mig själv som faktiskt på allvar tror att jag kan styra mina två illbattingar. Maken kom rusande och vi komma alla levande över vägen.

IMG_0378

Tylla bygger torn av mina fyndade teaskar. Bra jobbat lillan! Vitt och fräscht va? Med tvätt hängandes i gardinstången och skåpet inträngt under hyllan som satt där när vi flyttade in…som jag längtar till vårt nya hus!!!

 

IMG_0368

Detta är huset betraktat från väster. Närmast kommer inez rum och ett duschrum ligga. Ovanpå blir det kök och vardagsrum. Jag längtar efter att få visa er resten snart!

 

IMG_0381

Att leka på vår nuvarande tomt är inte lätt, det pingas hej vilt och ibland vrålar de FORE! Så man får lust att kasta sig raklång på marken. Åt andra hållet finns vägen, inga staket eller häckar skyddar oss där. Vi roar oss så gott vi kan med plank och gatsten. Men egentligen lurar jag dem att öva sin balans…listigt va!?!

 

I fredags när jag hämtade E fick jag höra att han deltagit i ett rymningsförsök på förskolan….jag kommer bli en myra i mitt nästa liv för att jag uppfostrat mina barn så fel. eller en mask, det skulle nog vara värst.

Ibland önskar jag så innerligt att jag bodde bakom tre meter höga murar som avslutades med taggtråd och el.

IMG_0390

Men å vilket dåligt ljus. Vinet var OK men inte alls vad jag hade önskat. Lite för syrligt i min smak, jag ville ha eken och smöret.

Nu ska jag öppna en halvflaska av något smörigt, ekfatslagrat vin jag inhandlade på Systembolaget idag. Jag vet, det är alkohol i, det är liksom själva poängen. Men som sagt, vi kör med halvflaskor här, det bli över också kan jag lova. Vi är väldigt ovana vindrickare här. Så skål på er alla läsare, nu ska jag blunda och låtsas att jag är på franska vischan.